Twitter с ценно подобрение 28.10 | 09:11

Покачва лимита за следване на потребители до пет хиляди

От Ивайло Коралски

Twitter може и да има проблеми с бързото увеличаване на своите потребители, но поне постоянно се опитва да подобрява своите услуги. За хората, които използват ежедневно социалната мрежа за кратки съобщения, ще прозвучи като положителна новина обявлението, че лимита за следване на потребители се покачва от две до пет хиляди.

Нещо повече, предишното число от две хиляди юзъра можеше да се достигне единствено, ако имате равномерно съотношение на последователи и хора, които следвате. 

Компанията не дава обяснения за спонтанния си либерален избор, като се надяваме промените да са за добро и анти спам инструментите на Twitter да бъдат достатъчно добри.

Разбира се, най-вероятната причина е желанието на Twitter да завържи настоящите си потребители (320 милиона) възможно най-дълго.

За социалната мрежа е важна само не само бройката потребители, които има, но и количеството качествено съдържание. Потенциални 5000 души, които вече може да следва един потребител, неминуемо ще увеличат шанса му да достигне до нещо интересно. В най-лошия случай стъпката на Twitter ще позволи на ветераните на социалната мрежа да спрат със спорадичните откази да следват даден потребител, само за да могат да стартират "столкването" на друг.

Водещи

Най-четени