Бели пясъци и спиращи дъха гледки 30.05 | 11:53

Или кои са най-красивите плажове в света

От Елена Кирилова

Четири от стоте най-красиви плажа в света са съвсем близо до България. С туристическото признание се сдоби Гърция, която влезе в класацията на CNN, благодарение на плажовете на островите Лефкада, Закинтос и два плажа на остров Крит.

В списъка не фигурира нито един български плаж, но има един турски. Плажът Йолюдениз в Турция е 75-ти.

А ето и кои са десетте най-красиви плажове на Земята. Стягайте куфарите!

1. Grande Anse Beach, остров Ла Диг, Сейшелските острови

Най-прекрасният плаж в света е на Сейшелите. Той е изолиран и лесно може да бъде пропуснат, защото са необходими известни усилия, за да стигнете до него. Това е задължителна дестинация, особено ако сте сърфист. Вълните там са особено големи. Ако сте решили да посетите това място, трябва да знаете, че няма много сянка.

2. Rabbit Beach, Лампедуза, Италия

Ослепителни бели скали, флуоресцентни сини води, високи температури - всичко това можете да видите на Rabbit Beach в Италия. Тук защитени видове костенурки снасят яйцата си, а във водите могат да се видят делфини. В близост се намира вулканичния остров Линоса, който също ще ви зашемети.

3. Grace Bay, Провиденсиалес, Острови Търкс и Кайкос

Третият най-красив плаж в света ще се запечата в сърцето ви с кораловия си риф и разнообразния морски живот, който обикновено гледаме само в документалните филми. Това е съвършената спокойна дестинация, където да мързелувате.

4. Anse Source d'Argent, остров Ла Диг, Сейшелските острови

Плажът се намира на третия по големина остров на Сейшелите. Плажовете са обагрени от бяло и розово, така че няма да можете да спрете да ги снимате. Мястото е чудесно за любителите на гмуркането.

5. Anse де Grande Saline, Сейнт Бартс

Отдалечеността от развитите райони е превърнала мястото в едно от най-привлекателните за нудисти. Мястото е ветровито, с малко сянка, но за сметка на това е просто великолепно. Зад плажа пък има блато, около което живеят едни от най-красивите тропически птици.

6. Cabbage Beach, остров Парадайс, Бахамските острови

Това място ще ви предложи безкрайна пясъчна ивица. Ако искате спокойно място, което е далеч от шумотевицата, това определено е вашият плаж. Въпреки това трябва да сте внимателни, защото в морето има силни подводни течения.

7. Wineglass Bay, Тасмания

Бял пясък, розови гранитни скали и зелени върхове - Тасмания може да се похвали с една от най-красивите крайбрежни гледки в света. Мястото е част от национален парк и е особено подходящо за туризъм, гмуркане, каяк и гребане.

8. Matira Beach, Бора Бора, Таити

Бора Бора е прекалено красиво място, за да е истинско. Магията на този малък остров ще плени всеки турист. Потопете пръсти в спокойните води и мекия пясък и ще искате завинаги да останете тук. Най-хубавото, което можете да направите, е да си наемете бунгало на плажа. Забавленията, които се предлагат, са хранене на акули и лов на черни перли.

9. Champagne Beach, Вануату

Преди няколко години Вануату се превърна в истинска сензация, след като беше класирана като най-щастливата нация на земята. С подобни плажове, как да не бъде щастлив човек. При отлив плитките води изглеждат като шампанско. Ефектът е причинен от изтичане на газ на морското дъно от вулканичните скали.

10. Palaui Island, Филипините

Славните бели пясъци, вулканичните скали и синьо-зелените води са само част от нещата, които ще ви накарат да забравите реалността. Водолазите са просто луди по кораловите градини на това място. Горите от мангрово дърво пък допринасят за безкрайно красивия пейзаж. Ако не си наемете хотелска стая, можете да спите и на къмпинг под открито небе.

Най-красивите плажове в света можете да разгледате в нашата галерия

Водещи

Най-четени