Най-слънчевите пролетни дестинации 28.03 | 15:29

Зимата не иска да си отиде, затова е време да се отправите към някое страхотно място

От Елена Кирилова

Все още имате малко време, в което да отбележите края на зимата по достатъчно подобаващ начин. За целта ви препоръчваме няколко екзотични места по света, които ще ви накарат да се отпуснете под слънчевите лъчи. Има няколко основни дестинации, които отговарят на този критерий в периода март - май. Вижте къде препоръчва Huffington Post да се отправим през ранната пролет.

1. Маями бийч, Флорида

Един от най-прочутите плажове в света се радва на най-много посетители именно през март. Ако търсите спокойна почивка, това място определено не е за вас. Вместо тишина, ще получите челен сблъсък с Международната модна седмица в Маями, Международния филмов фестивал в Маями и местния карнавал.

2. Пуерто Пенаско, Мексико

Най-подходящото време да посетите Пуерто Пенаско е Великден, тъй като в този период плажната дестинация ще ви покаже пълния си потенциал. Препоръчваме ви да наемете колело и да се повозите по протежение на плажа.

3. Севиля, Испания

Севиля през април ще ви предложи пъстроцветни паради, фламенко, вино и корида. Какво повече може да иска един турист? През същия месец в града се струпват 29% от всичките туристи, които го посещават в рамките на годината.

4. Амстердам, Холандия

Ако ще ходите в Амстердам, не пропускайте възможността да го направите през април, когато се провежда изложението "Tulipmania”, което предлага поглед към хилядите видове лалета, които отглеждат холандците. Разходете се из знаменития цветен парк Кеукенхоф. Освен това можете да уцелите и фестивала Мейбик и Деня на кралицата.

5. Прага, Чехия

Централноевропейският град ще ви предложи неповторимо преживяване през пролетта. Не пропускайте Фестивала на чешката бира, за да дегустирате пенливата напитка.

6. Маракеш, Мароко

Най-големият поток от посетители в Маракеш е през март и май, но април също ще ви даде истинско усещане за динамиката на този град. По това време на годината там се стичат стотици състезатели, които се включват в най-тежкия маратон в света. Какво е толкова тежкото - провежда се в пустинята Сахара.

Водещи

Най-четени