Райските кътчета с най-чистите води на Земята 06.02 | 14:44

Дестинации за гмуркачи и за любители на невероятните природни пейзажи

От Елена Кирилова

На Земята има толкова много места за разглеждане, че се чудим откъде да започнем. Ако обичате да се гмуркате или просто харесвате плуването, то със сигурност оценявате в какви води плувате.

Ето защо ви предлагаме разходка из седем райски кътчета с най-чистите води на планетата. Ето кои са те:

Палаван, Филипините

Палаван е най-екзотичният остров от Филипинския архипелаг. Той е смятан и за най-тропическия от всичките в архипелага, тъй като на него живее най-голям брой растения и насекоми, които обитават джунглите. Нищо обаче не може да го определи по-добре от водата, която го обгражда - кристално чиста и неземно синя.

Малдивите

26-те атола правят Малдивите са райското кътче на Индийския океан. Невероятният риф ще ви впечатли, но дивата природа също ще спре дъха ви. Невероятно чистите води привличат множество туристи от цял свят.

Сан Блас, Панама

Островите Сан Блас са място, което трябва да посетите поне веднъж в живота си. Там не просто ще се изкъпете в сините води под слънчевите лъчи, но има шанс и да видите най-голямата общност на индианците куна.

Те са се заселили тук още по времето на испанската инвазия, а на островите намират истинско убежище. Мястото е опазвано със специални закони, забраняващи на чужденци да купуват земя в района и да издигат хотели.

2b371259-1754-1fac-2e2a-146a1cb1e5a6

Менорка, Испания

В южния край на средиземноморския остров Менорка се намира плажа Кала Макарелета, до който се стига пеша или с лодка. Независимо как ще се придвижите, не пропускайте да се полюбувате на това райско място.

Кратерното езеро, Орегон

Когато погледнете в Кратерното езеро, можете да видите на дълбочина 43,3 метра. В езерото е позволено да се плува, но има само една точка, от която можете да стигнете до него - стръмна и много дълга пътека. Слизането е относително лесно, но изкачването не е по силите на всеки. Водите са доста студени, ето защо плуването това се смята за място само за по-екстремно настроени туристи.

Окинава, Япония

Островите Панари се намират в японската префектура Окинава и представляват най-отдалечения район на държавата. Известни са като едно от най-добрите места за гмуркане на земята. Под водата ще можете да видите невероятни видове корали и морски животни, като тези в Големия бариерен риф.

Езерото Тахо, Невада

Езерото Тахо, както и целият район около него, са толкова красиви, че през цялата година има приток на туристи. През лятото те са привлечени от възможността да се изкъпят в кристалните води, докато през зимата интерес пораждат възможностите за зимни спортове в многобройните ски курорти около езерото.

Водещи

Най-четени