Неустоимите туристически дестинации, които всъщност са доста коварни 10.09 | 21:45

Местата, които могат да бъдат заразни - буквално!

От Пламена Вълчева

Ако се чудите кои са туристическите дестинациите, които привличат маса народ и буквално ги карат да се юрват към атракциите, на вашето внимание са 30-те най-заразни световни туристически дестинации, подредени от Daily Mail.

Те може да се считат като върхови атракции, но посетителите на знаменити места, като френския Лувър в Париж или на криптата на Мерилин Монро в Лос Анджелис, могат да се завърнат вкъщи не само с хубави снимки за спомен, но и с коварно заболяване.

Сред най-населените с опасни микроби забележителности, първо място заема Камъкът от Бларни, вграден в крепостната стена на едноименния замък в близост до град Корк, Ирландия. Всяка година той се целува от 40 хиляди туристи - истинска манна небесна за вредните микроорганизми. За него има поверие, че който го целуне, ще стане сладкодумен. Камъкът е една от най-интересните туристически дестинации в Ирландия.

Но второ място по болестотворност е перлата на Венеция, нейният площад Сан Марко. Там главната заплаха за туристите са гълъбите, преносители на страховити болести. Трети в класацията е циментът пред Китайският театър в Холивуд, където знаменитостите оставят своите отпечатъци. Освен тях, същото правят и милиони туристи с очакваните от това здравни последици.

Четвърти в хитпарада на заразените атракции е гробът на Оскар Уайлд в Париж, а Лувърът в същия град заема 13 позиция, изоставайки с 3 места от Айфеловата кула, класирана десета. Седемнайсето по инфекциозност се оказва гордостта на лондончани - тяхното метро. Следва атракционният парк Disney World във Флорида, класиран на 14-то място и свещената река Ганг - класирана 21-ва и изпреварена с една позиция от Залата на славата на хлебарките в щата Тексас. На 30-то място в класацията е поставен Международният музей на тоалетните в Делхи, Индия.

Водещи

Най-четени