Очи в очи с дивата природа 24.03 | 11:49

Разходете се из местата, в които можете да срещнете най-много диви животни

От Елена Кирилова

С настъпването на пролетта правим все повече планове за пътешествия. Авантюристите обаче имат нужда от нещо по-интересно, ето защо сме решили да ви разкрием кои са най-интересните места по света, на които можете да видите диви животни. Ето кои са те според Huffington Post:

1. Национален парк Серенгети в Танзания

Северна Танзания предлага възможността да видите най-голям брой животни в дивата природа на едно място. Като национален парк Серенгети е защитено пространство. В парка живеят така наричаните от африканските ловци "големи пет” - лъвове, слонове, биволи, леопарди и носорози.

2. Национален парк и резерват Катмай в Югозападна Аляска, САЩ

Едно от най-великите места в северното полукълбо, където можете да видите диви животни, е Аляска. Макар че в Националния парк и резерват Катмай има голямо разнообразие от видове, посетителите най-често са нащрек за кафяви мечки. Според интернет страницата на парка в парка живеят повече от 2100 мечки.

3. Омега парк в Монтебело, Квебек, Канада

Паркът е разположен в Монтебело, на около 132 км от Монреал и само на 81 км от Отава. Това го прави една от най-честите спирки за посетителите на двата региона, особено за тези, които искат да се насладят на канадската дива природа. Разходката там е изключително подходяща за семейства, без значение кой е сезонът. Докато пътувате, можете да слушате радио, което ще ви информира повече за животните и техните местообитания през съответното време от годината. От колите си посетителите могат да видят бизони, лосове, черни мечки, благородни елени и вълци.

4. Национален парк Бандхавгар в Индия

Тигрите са едни от животните, които туристите най-много биха искали да видят. По данни на WWF в света са останали само 3200 тигъра, които живеят в дивата природа. Най-голяма популация на бенгалски тигри живее именно в Индия. От 1993 г. Национален парк Бандхавгар е обявен за тигров резерват.

5. Национален парк Крюгер в Южна Африка

Национален парк Крюгер е едно от най-известните диви места в света. Той е превърнат в невероятна туристическа атракция, тъй като всеки от туристите може да получи някоя от илюстрираните карти на входа и да се разходи без гид, да спира и да почива, когато иска. На тези, на които идеята не им допада, могат да направят обиколка с екскурзовод, да се включат в разходките с игри и дори да се пуснат по трасетата за планинско колоездене. Най-подходящи за посещение са месеците между май и септември.

Водещи

Най-четени