5 неща, които да видите в Ница 06.03 | 08:45

Отделете повече време за този прекрасен град

От Елена Кирилова

Ница е много повече от плажове и лазурен бряг. Приготвили сме ви няколко причини да станете рано и да се разходите из този впечатляващ френски град, за да усетите истинската му атмосфера.

Старият град

Старият град е един лабиринт от тесни улички с малки магазинчета и ресторанти, сгушени в тях, красиви сгради и площади. Позволете си да се изгубите, докато се разхождате, за да усетите истинската му атмосфера.

Пазарът

Станете рано сутринта и се разходете до пазара в Стария град (Cours Saleya), където цветовете на стоките ще сътворят дъга пред очите ви. Ще го забележите отдалеч с многобройните му сергии с цветя, маслини, плодове, прясна риба, антики и сувенири.

Парк дю шато

Парк дю шато е красив малък парк, разположен на скалист хълм. До мястото можете да стигнете, изкачвайки 213 стъпала, или с лифт. На върха на хълма има останки от замък от 1706 г. Оттук се разкрива красива гледка към Ница и Средиземно море. Подарете си разходка под сенките на дърветата и край водопада.

Музеят на Марк Шагал за библейски теми

В Музея на Марк Шагал за библейски теми са изложени 17 огромни платна на художника Марк Шагал с негови интерпретации на известни библейски сюжети. Картините са закачани по стените лично от твореца през 1972 г.

Музеят Матис

Музеят Матис се помещава в красива червена къща. Тук са изложени карти и скулптури от всички периоди на френския художник Анри Матис, живял в Ница от 1917 г. до смъртта си през 1954 г. Ще видите както негови късни, така и ранни творби от 1890 г., но най-добрите му произведения се пазят в САЩ.

Още за Ница можете да научите тук.

Водещи

Най-четени