София и Букурещ са най-евтините в Европа 14.04 | 11:15

Цюрих и Осло са двата най-скъпи града на Стария континент

От Филипа Тодева

Цюрих и Осло са двата най-скъпи града в Европа, докато Букурещ и София са двете най-евтини туристически дестинации. Това показва статистиката 3-Star Europe на туристическия портал Price of Travel.

Класацията се основава върху някои типични туристически разходи в 47 големи европейски градове.

Оценките се изготвят като се вземат предвид двама души, които споделят хотелска стая и такси. Разглежда се нощувка в най-евтиния 3-звезден хотел с централна локация. Включва се посещение на една културна забележителност на ден и три хранения.

Консумацията в заведенията се свежда до три бири, а за въздържателите от алкохол бирите се заместват от кафе и десерт.

Не е изненада, че Цюрих се нарежда на първо място сред най-скъпите градове в Европа, тъй като той оглавява класацията и за най-скъпи цени на такситата. Цюрих е голям и сериозен бизнес град и е напълно нормално цените да са по-високи, откъдето и да било другаде.

Вторият най-скъп град е Осло, Норвегия. Добрата новина тук е, че повечето от туристите не се задържат в града повече от ден-два, поради пътя им към фиордите. Лошата е, че този кратък престой излиза доста солено заради високите цени на всичко, почти без изключение.

Венеция - водният курорт на Европа, заема третата позиция за най-скъпите дестинации в Европа. Въпреки скъпотията, градът оправдава всяко едно изхарчено евро. Ако искате да спестите малко пари, вие спокойно можете да си наемете стая в някой хостел, който разбира се няма да се намира на централния остров.

Нека хвърлим едно око и на топ три на най-евтините градове на Стария континент. Не е изненада, че те се намират в Югоизточна Европа, нали?

За първенец в класацията е поставена столицата на северната ни съседка - Румъния. Букурещ не е представен като най-привлекателният град, но пък ще задоволи туристите с изключително ниските си цени. Огромният парламент е оценен като забележителност, която е добре да се види.

Родната ни столица се нарежда веднага след Букурещ. София е представена като фантастична дестинация за туристите. Забележителностите на града в комбинация с ниските цени са перфектен повод за посещение на града, въпреки високите цени на самолетните билети към него.

На трета позиция е поставен полският град Краков. Големите и евтини хотели, множеството барове и ресторанти, както и красотата на стария град правят Краков едно от най-благоприятните места за пътуване в Европа, пише още електронното издание.

Водещи

Най-четени