Градовете, които няма да ви посрещнат с отворени обятия 17.12 | 11:50

Определиха най-дружелюбните и най-недружелюбните градове в света

От Елена Кирилова

Москва е градът, в който живеят най-големите грубияни на света, сочи ново проучване на Trip Advisor, което класира десетте най-неприятелски настроени градове на Земята.

Въпреки безплатните си музеи, красивите си паркове и множество атракции, градът не може да се похвали с добра слава сред туристите.

Втората позиция в класацията остава за британската столица Лондон. Според Trip Advisor Лондон е смятан и за един от най-лошите туристически капани на планетата, тъй като в друг списък е определен като една от тринадесетте най-надценени туристически дестинации.

Причината за недоволството на повечето посетители са големите тълпи по улиците, бавният градски транспорт, кошмарният трафик, високите цени и скучните забележителности. Въпреки това обаче градът остава един от най-посещаваните в света.

Третото и четвъртото място в класацията на "най-грубиянските” градове в света са отредени за Хонконг и Пекин. Мечтата на множество туристи Дубай също се озова сред негостоприемните места, както и Брюксел и Цюрих.

За изненада на мнозина, Париж, чиято слава в тази област е доста голяма, градът на любовта се нарежда чак на осма позиция. Маракеш и Мумбай пък съответно са на девето и десето място.

Канкун се оказа най-дружелюбната дестинация на света, а по петите му пък са Токио и Лисабон. С добро име сред туристите се славят също Истанбул и Кейптаун. В Дубровник, Амстердам и Копенхаген също ще ви посрещнат с отворени обятия.

Водещи

Най-четени