Уикенд идея: Бъдете различни на ски в Чепеларе 21.12 | 11:58

Днес градът открива зимния сезон, лифтът е безплатен, а настроението – гарантирано

От Гергана Златкова

Почитателите на зимните спортове знаят много добре, че настъпването на студеното време не значи лошо настроение или раздразнителност от факта, че отново сме настинали, а точно обратното – забава и наслада от практикуването на различните снежни спортове. А българските планини ни предоставят прекрасна възможност за това.

След като вече ви запознахме с Пампорово и интересните занимания, които можете да откриете там, се връщаме отново в приказния смолянски край, за да ви покажем, че освен прекрасни природни забележителности, можете да откриете и нещо, една идея по-екстремно.

Защото днес жителите на Чепеларе откриват зимния сезон.

По традиция зимата в района е мека и топла, а този факт, съчетан с това, че градът е най-слънчевият в България – 270 дни в годината жителите му се радват на топлата слънчева светлина, прави прекарването там наистина приятно.

От областната администрация обещават, че в деня на откриването лифтът в скицентъра ще вози безплатно. Освен това в програмата по случай началото на сезона е включен парад на известни спортисти от Чепеларе, като на видеостена ще бъдат представени моменти от успехите им.

На откриването ще бъдат връчени наградите за спортист и треньор на годината на община Чепеларе.

А дори и да не сте фенове на зимните спортове и идеята да се качите на ски или сноуборд да ви се струва просто абсурдна, има и други занимания, които можете да практикувате в Чепеларе.

Възможностите варират от пешеходни турове и маршрути с квалифицирани водачи, през езда, бране на екологично чисти плодове и роболов.

Градът, който се намира в централната част на Родопите, по горното течение на река Чепеларска, при средна надморска височина 1150 метра и територия 375 кв. м., предлага на посетителите 61 паметника на културата, три от които са с национално значение.

Така че, ако се чудите къде да покарате малко ски или сноугорд, искате да избегнете навалицата, която е задължителна за големите ни зимни курорти, искате да видите и изпитате нещо по-различно – Чепеларе е мястото за вас.

А ако случайно ви се прииска да направите сравнение – Пампорово е само на 10 километра разстояние.

Водещи

Най-четени