Tакива морски атракции не сте виждали (СНИМКИ) 05.08 | 15:45

Става ли въпрос за забавление, човешкото въображение няма граници

От Теодора Кокаланова

Тенис на маса в басейн. Това е най-новата спортна атракция в България. На нея в момента се наслаждават гостите на курорта "Албена", съобщи Руслан Йорданов – старши мениджър в комплекса.

Масите са плаващи, но могат да се използват и извън басейна. Те са с размери 54/27 см. Новите придобивки са доставени от Съединените щати. Услугата в Албена е включена в анимационната програма и ще бъде безплатна за гостите.  

Атракцията привлича вниманието на хора от различни възрасти и националности. С голямо желание те се потапят във водните съоръжения и си организират приятелски срещи, които са изпълнени с множество усмивки и приятни емоции.

Друга новост за родното ни Черноморие, на която едва ли някой би могъл да устои, е плажният голф. Туристите съчетават своята почивка с игра по плажната ивица.

Плажният голф е спорт, роден преди 20 години в Италия, който се играе много активно по средиземноморските плажове. Правилата на играта са като тези на класическия голф. Целта е да се вкара топката в най-последната дупка, с най-малък брой удари.

Играчите са разпределени на отбори, по двама състезателя в отбор. Има между 9 и 18 дупки, на разстояние, което може да достигне до 2 км. Играе се с мека гумена топка и класически клъбове. Аниматори следят за безопасността на играчите, движейки се зад играча с широки предпазни ленти, с цел да не пострада зрител или участник при отбелязване на удар. Широката плажна ивица на Албена предлага отлични условия за този вид спорт.

Водещи

Най-четени