Този смартфон разполага с батерия, която издържа 10 дни без зареждане 14.12 | 09:33

Очаквано, има и уловка

От Ивайло Коралски

С тук представения продукт можете да забравите за особено едрите USB батерии, или също толкова обемистите кейсове за батерии. Новият телефон на Oukitel разполага с батерия, която според компанията ще издържа до 15 дни без зареждане.

Моделът на смартфона е K10000, а въпросният разполага с меко казано впечатляващата 10,000mAh батерия, която по думите на Oukitel, при "нормална" работа, ще позволи на потребителите използване на слушалката между 10 и 15 дни. Нямаме идея какво точно означава "нормална" работа, но ако наистина не става въпрос за маркетингов трик, ще можете потенциално да отидете на почивка за една седмица, да забравите зарядното си у дома и все пак да публикуване снимки във Facebook от ваканцията ви.

Истината, за съжаление, е, че съществува повече от явна уловка. Производителността на K10000 е доста скромна. Става въпрос за четириядрен MediaTek процесор, 720p, 5,5 инчове дисплей и 16 гигабайта памет за съхранение на данни. Основната камера е 8-мегапиксела, докато предната – 2 мегапиксела. В зависимост от региона, който населявате, 3G и LTE могат и да не функционират въобще.

Според Engadget е добре да гледаме на продукта на Oukitel най-вече като на огромна батерия с прикачен към нея телефон. От друга страна дори споменатият скромен хардуер е достатъчно адекватен за проверка на социални мрежи, YouTube и заснемане на фотографии.

Цената на K10000 ще бъде 240 щатски долара, а премиерата му ще се състои на 21 януари следващата година.

Водещи

Най-четени