Samsung и LG без 4К дисплеи за своите смартфони и през 2016 18.12 | 09:33

Sony е първата компания, предложила на пазара телефон с 4К панел

От Ивайло Коралски

По всичко изглежда, че Xperia Z5 Premium на Sony ще продължи да бъде единственият смартфон (поне при по-големите играчи), който предлага UltraHD дисплей и през предстоящата 2016 година.

Samsung и LG няма да бързат с преминаването към по-високата резолюция на своите дисплеи, съобщава GSM Arena, позовавайки се на корейски медии.

Множество анализатори също така твърдят, че съревнованието за по-висока резолюция не е приоритет за двата технологични гиганта. Последните по-скоро ще се опитат да се концентрират върху подобряването на видимостта при дневна слънчева светлина, яркостта и по-ниския енергиен разход. С други думи флагманите на двете компании ще продължат да предлагат WQHD резолюция (2560x1440 пиксела), което ще им даде предимството и при съставянето на цените на за техните устройства. 4К панелите по идея са осезаемо по-скъпи за производство спрямо значително по-популярните на смартфон сцената техни WQHD побратими.

Друга причина, която се изтъква за "застоя" на корейските корпорации, е, че дивизиите им произвеждат дисплеи и за техни конкуренти, а поръчките на въпросните конкуренти са в застой. И въпреки че Samsung е с чудесни позиции при мобилния VR пазар със скорошния си Gear VR хедсет, виртуалната реалност изисква процесорна мощност от съответния хардуер, който поне на мобилна територия най-вероятно ще забави нуждата от 4К дисплеи.

Повече за първия смартфон с 4К дисплей, Xperia Z5 Premium, тук.

Водещи

Най-четени