Какво е да си дизайнер на Кейт Мидълтън 28.09 | 15:36

Джени Пакам има честта да прави рокли за херцогинята на Кеймбридж

От Олга Андреева

Кейт Мидълтън само от година и половина е съпруга на принц Уилям, но отдавна се превърна в модна икона и пример за подражание, както на Острова, така и в целия свят.

Въпреки критиките на мнозина за твърде строгия ѝ и дори консервативен стил на обличане, Кейт нееднократно вече получи титлата най-елегантна дама.

Тя не се притеснява да облича роклите както на известни в цял свят дизйнери, така и на малко познати такива, включително и дрехи-конфекция за под 100 лири.

Виждали сме я вече в тоалети на Stella McCartney, Alexander McQueen, Roland Mouret, Amanda Wakeley, Rebecca Taylor, Emilia Wickstead, както и с любимите ѝ бежови обувки с висок ток на L.K. Bennett. Напоследък все по-често обаче тя се възползва от услугите на британската дизайнерка Джени Пакам, след като миналия юни се появи на гала вечеря с впечатляваща нейна рокля.

Роклите от последното ѝ пътуване с принц Уилям бяха основно нейно дело. Дизйнерката разказва пред в. Evening Standard какво е да създаваш дрехите на една от най-наблюдаваните в модно отношение дами в света.

Джени обяснява, че всяка от роклите, които прави за Кейт, е уникална и няма как да бъде намерена другаде. Пакам не се опитва да бъде ексцентрична или авангардна в модните си решения и може би именно това я е превърнало в любимка на херцогинята на Кеймбридж.

Не е застрахована обаче и от гафове. Споделя, че получила писмо от госпожа от Уисконсин, която се вбесила, след като видяла как роклята на Кейт се повдига от вятъра и разголва бедрата ѝ, докато слиза от самолета при визитата в Канада.

"Получих кратка написана на ръка бележка от една дама, която страстно ме разкритикува за жълтата рокля, която направих за херцогинята. Попита ме не знам ли, че трябва да се поставят тежести в долната част, за да не я вдига вятърът. Е, да, но как да знам, че роклята ще бъде носена във ветровит ден! И все пак, следващият път ще сложа повече тежести, за всеки случай..."

В галерията можете да видите Кейт с някои от роклите на Джени Пакам.

Водещи

Най-четени