Лили Иванова ще оценява певческия талант на Филип Киркоров 17.04 | 19:25

Певицата ще бъде гост на фестивала "Славянски базар"

От Беатрис Николoва

Примата Лили Иванова ще оценява певческия талант на Филип Киркоров и други звезди от руската сцена. Изпълнителката ще бъде гост на музикалния фестивал "Славянски базар". Песенният форум ще се състои от 10 до 14 юни тази година във Витебск, Беларус, пишат от в. "Монитор".

Тази година се очакват представители от над 30 страни, а Лили ще бъде част от елитен екип международни гости, които ще трябва да преценят дали песните са изпълнени добре и ще отправят към колегите си от сцената съвети как да подобрят дребни детайли от своето представяне.

В рамките на "Славянски базар" се очаква да има и международен конкурс за естрадни изпълнители "Витебск 2014". Там ще се включи нашата прима. Тя не за първи път ще бъде част от грандиозното събитие. Руснаците много ценят Лили Иванова не само заради певческия ѝ талант, а заради усета ѝ към детайлите.

Певицата е получила покана лично от руския композитор Ким Брейтбург - председател на журито, което ще препитва новите естрадни звезди. Освен Лили част от екипа ще бъдат народната артистка на Беларус Ядвига Поплавская, народната артистка на Украйна, певицата, композитор и телевизионна водеща Ирина Билик, носителят на Грами, американският композитор и пианист Марлоу Росадо, и победителят на "Евровизия 2009” Александър Рибак.

Водещи

Най-четени