Осем навика, които успелите хора имат преди сън 07.09 | 20:20

Добрият спомен винаги помага

От Йоанна Димитрова

Последното нещо, което правите преди лягане има значително въздействие върху настроението ви и нивото на енергия на следващия ден, тъй като тя често определя колко добре ще спите.

Хората, които са постигнали успех в живота си разбират, че той започва и завършва с тяхното психическо и физическо здраве, което почти изцяло зависимо от съня им. Ето защо преди лягане съществува ключов ритуал, който най-успелите хора спазват. 

1. Те четат

1562447

Майкъл Кер, международен бизнес говорител и автор на книги казва, че познава много бизнес лидери, които четат не малко преди лягане. По този начин те си почиват от напрегнатия живот и развиват въображението си, което има помага за следващи интересни и успешни бизнес идеи.

2. Те правят списък със задачи

1562450

Често, създаването на списък със задачи за следващия ден помага да прочистването на съзнанието преди сън. Така то може да си отпочине през нощта и да бъде креативно през следващия ден.

3. Те прекарват време със семейството си

1562451

Важно е да прекарвате известно време със семейството си, да разговаряте с партньора си, с децата си или да си поиграете с кучето. Така може да споделите ситуациите през деня, които са ви заинтересували или притеснили и дори да не получите съвет, поне сте споделили проблема си. Също така се разсейват от работата си.

4. Те обмислят деня си

1562449

Много успешни хора отделят време преди лягане, за да помислят или да запишат три неща, за които са благодарни, че са се случили през този ден. "Поддържането" на благодарност напомня на хората за напредъка, които са постигнали този ден във всеки аспект от живота им. Това от своя страна служи като основен начин да останат мотивирани, особено когато преминават през период на предизвикателства.

5. Те медитират

1562453

Много успешни хора медитират 10 минути преди сън. Това е чудесен начин да отпуснете тялото си и да възстановите спокойствието на ума си.

6. Те прекъсват връзката с работа си

1562448
Наистина успешните хора правят всичко друго, но не мислят за работа преди лягане. Не проверяват вманиачено електронната си поща и не мислят по въпроси, свързани с работата.
7. Те си лягат с положителни спомени

1562446
Лесно е да попаднете в капана на негативните ситуации от деня, в който ви се иска да сте действали по друг начин. Независимо от това колко зле е минал деня им, успешните хора обикновено намират начин да избегнат песимистичното и се опитват да си създадат добро или забавно настроение, дори спомен, преди лягане.
8. Те си представят утрешния успех

1562452
Много успешни хора отделят няколко минути преди лягане, за да си представят положителния резултат от техните бъдещи проекти, върху които работят. За повечето от тях това не е задача или упражнение, а умение, което притежават.

Водещи

Най-четени