Барикадиралият се в Черничене остава в психиатрия 14.04 | 10:20

40-годишният Васил ще лекува страховата си невроза

От Теодора Кокаланова

40-годишният Васил Митков, който в продължение на 21 часа се бе барикадирал в дома си, остава на лечение в психиатричното отделение на болницата в Благоевград. Той бе настанен там, след като бе обезвреден от полицаи в къщата му в симитлийското село Черниче.

Срещу психически лабилния мъж прокуратурата образува досъдебно производство за хулиганство по член 325 от Наказателния кодекс – за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Разпитват се свидетели, за да стане ясно какви точно са били мотивите за действията на Митков.

"Вече всичко тук е спокойно, нормално. Още в събота вечерта (12 април) съпругата му Дафинка се прибра в дома си. Тя и дъщерите им Ани и Мария, които са в трети и седми клас, бяха при родителите на жената, докато Васил се бе затворил в жилището им", каза кметът на Черниче Иван Андонов.

Той и съселяните му се надяват, че най-после ще се вземат мерки и ще се помогне за лечението на Митков, който от 2 години почти не излизал от дома си и страдал от страхова невроза, информира в. "Монитор". "Най-важното е, че всичко в тази лична драма се размина без пострадали хора. Дано медиците го стабилизират и излекуват, за да е всичко наред и с Васил, и със семейството му", каза още кметският управник на обявеното за "Евросело на България" за 2012 г. селище.

Бащата на мъжа Кирил Митков също е в благоевградската болница. Пенсионерът, който е над 70 години, е получил инсулт. Той е отрекъл синът му да го е бил, каквато бе първоначалната информация. 

Водещи

Най-четени