Социалистите искат международни експерти да проверят асфалта на магистралите 06.11 | 11:57

Съмняваме се в отклоняване на средства от обществените поръчки, които се „връщат към властта“, казв Елена Йончева

От iNews.bg

БСП внесе сигнал в Агенция "Пътна инфраструктура" с искане международна независима агенция да направи техническа експертиза за дебелината на асфалта по магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", както и на първокласния път Видин – Кулата и околовръстното на София, предаде БГНЕС. Искането за експертизата беше внесено от депутатите Елена Йончева, Георги Свиленски и Крум Зарков.

"Желанието ни е агенцията да е европейска, в никакъв случай българска. Ще бъдат взети "ядки", за да се види дебелината на пласта и да се сравни с първоначалните планове", отговори за БГНЕС Йончева. На въпрос защо точно сега решиха да искат експертиза, червената депутатка заяви, че са провокирани след трагичния инцидент с автобуса край Своге.

"Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали. Много често след като бъдат направени започва техният ремонт. Имаме съмнения за отклоняване на средства от обществените поръчки, които се "връщат към властта", каза още Елена Йончева и същевременно подчерта, че нямат упреци към българските строители.

Водещи

Най-четени