Премиерът призова депутатите да не превръщат темата "Шенген" в разменна монета за кратка слава 07.12 | 11:45

Ние вършим своята работа, нека и народните представители са свършат своята, призова Гълъб Донев

От iNews

В началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев призова депутатите да не превръщат темата "Шенген" в разменна монета за кратка слава, предаде БНР.

Донев коментира и темата "Шенген":

"Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една реплика, произнесена в точния момент, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват. Изслушването ни по темата за Шенген е пиар фокус, който от неделя вечер се ползва като сламка, за която се хваща удавникът".

С тези думи служебният премиер коментира темата за усилията на правителството да преодолее съпротивата на Нидерландия и Австрия да допуснат България в шенгенското пространство.

Призова обаче депутатите да свършат своята работа, като приемат законопроектите, внесени от служебното правителство по Плана за възстановяване:

"Във фокуса за работа на Министерския съвет и днес ще са изслушванията на министрите от служебното правителство и вашите предложения за решения в полза на хората на България".

Донев анонсира, че днес правителството приема и промените в Закона за изпирането на пари, свързани с приемането на България в eврозоната:

"С една дума, ние вършим своята работа. Нека и народните представители са свършат своята", призова служебният премиер.

 

Водещи

Най-четени