Захариева: Не ни е страх от скелети в гардероба 24.04 | 17:32

Омръзна ми партия с малко над 4% да говори от името на суветена, казва тя по адрес на Манолова

От iNews.bg

Не ни е страх от скелети в гардероба. Трябва да се говори, дори да сме на различни позиции, а ние се върнахме преди 32 години, аз не харесвам онзи 45-годишен период. Това заяви пред бТВ министърът на външните работи в оставка Екатерина Захариева, предаде БГНЕС.

Нека да се води нормален политически диалог, дори да сме на различни мнения, добави Захариева.

ГЕРБ ще внесе решение за оставката на Мая Манолова, ще видим дали ще бъде гласувана. Омръзна ми една политическа партия, която е с малко на 4% да говори от името на суверена, каза още Захариева.

Според Захариева мораториумът, който беше наложен върху сделки и назначения на кабинета в оставка, е в разрез с Конституцията.

"По силата на закона и поради факта, че един от основните приоритети на бизнеса и на това правителство беше България да стане член на "клуба на богатите", ние приехме специален закон в предишния парламент за публичните дружества – техните управителни съвети да се назначават след конкурс. Това са процедури, които се изпълняват по силата на този закон. Няма юрист, който да не е абсолютно убеден, че това решение за т. нар. "мораториум" е противоконституционно.Ние ще искаме тълкуване", обяви Захариева.

Захариева заяви, че България ще гони руски дипломати, "в случай, когато имаме доказателства за извършване на незаконна дейност". "Разбира се – ние ще реагираме всеки път", заяви утвърдително тя.

Междувременно разкритикува президента Румен Радев, че не е взел отношение по нито един от международните скандали, свързани с Русия.

"На никого не служим – ние защитаваме националния интерес на България. Това не е против някого. Да бъдат така добри, да спазват конвенциите и да се държат нормално в държавите, в които сме акредитирали техни дипломати", каза още Захариева по повод коментара на руския посланик у нас – Елеонора Митрофанова.

Водещи

Най-четени