Частично бедствено положение в Ивайловградско (СНИМКИ) 27.06 | 16:00

Три села са с отнесени пътища, има и прекъснато водоснабдяване и електроснабдяване

От iNews.bg

Частично бедствено положение е обявено в Ивайловградско. Причината е поройният дъжд и причинените от него наводнения в три села в общината – Ленско, Соколенци и Меден бук. Кметът на Ивайловград Диана Овчарова издаде заповед, с която обяви частично бедствено положение в тези райони, за да може ресорните институции да се справят със ситуацията. Със заповедта се въвежда в действие Общинския план за защита при бедствия в частта му "Действия при наводнения".

В района има наводнени участъци, паднали дървета, повредени и отнесени асфалтови пътища. Причината са падналите през последното денонощие валежи, достигащи 100 литра на кв. метър. На някои места е нарушено водоснабдяването и електроснабдяването. От снощи екипи на пожарната работят.

Отнесените и силно повредените пътища са стотици метри. Някои от шосетата са залети от лепкава кал и на практика са непроходими. Има и огромни дупки, които биха могли да погълнат цял автомобил.

Частичното бедствено положение ще остане в сила до ликвидирането на предпоставките за обявяването му, както и на последствията.

2072371

2072372

2072373

2072374

Водещи

Най-четени