Хамстера обратно зад решетките 17.01 | 16:46

Софийският апелативен съд върна Антон Петров в ареста

От Диана Цветкова

Соченият за организатор на мрежа за компаньонки Антон Петров – Хамстера се връща в ареста.

Това реши Софийският апелативен съд, който не прие решението на градските магистрати, които измениха мярката за неотклонение на Хамстера в по-лека.

Според съда на този етап от производството са събрани достатъчно доказателства, уличаващи Антон Петров в участие в престъпната група за склоняване към проституция. Затова и съдът го върна обратно с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Макар Хамстера да е напуснал ареста преди 10 дни, за освобождаването му стана ясно едва вчера.

Защитата му бе поискала по-леката мярка за неотклонение с мотива, че по делото няма събрани нови доказателства – теза, с която първоинстанционният съд се съгласи.

Антон Петров бе арестуван през юни 2012 г. по обвинения за ръководене на организирана престъпна група за склоняване към проституция. Заедно с него зад решетките се озова и Мистър България 2003 Мирослав Йончев.

Според разследващите бандата прикривала престъпната си дейност зад паравана на модна агенция. Повечето момичета обаче не се изявявали само като манекенки, а като елитни компаньонки с тарифи между 600 и 1000 лева.

На днешното си заседание Софийският апелативен съд освободи срещу гаранция от 5000 лева един от задържаните като участници в групата – Александър Делииванов.

Водещи

Най-четени