Четирима чужди студенти са в болница след бой в Американския в Благоевград 15.09 | 10:53

Конфликтът между млдежите е възникнал рано тази сутрин

От iNews.bg

Четирима студенти-чужденци са с порезни рани от счупени стъкла след сбиване рано тази сутрин в общежитието на Американския университет в България/АУБ/ в Благоевград, предаде БГНЕС. Сигналът за сбиването, в което са участвали 15-на души, е получен към 4 часа от Първи корпус на студентски комплекс "Скаптопара” на АУБ. Четири патрулки и линейка на ЦСМП-Благоевград са се отзовали на сигнала за масовото сбиване. Конфликтът е започнал още с излизането от нощен клуб в Благоевград, продължил е в общежитието.

В резултата на сбиването е счупена стъклена врата на комплекса. От падналите стъкла порезни рани са получили румънка, рускиня и монголец. Порезната рана на румънката е на шията, на останалите двама по ръцете, пострадалите са шити от дежурните в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград и малко преди 6:00 ч. тази сутрин са освободени за домашно лечение.

Малко преди това сбиване има още едно, то е станало пред дискотека "D*MOON”, младеж е ударен с бутилка по главата. Този вид инциденти започнаха в Благоевград след 1-и септември, когато бе открита учебната година на АУБ и пристигналите студентите-задочници от Югозападния университет "Н. Рилски”/ЮЗУ/. За тези две седмици имаше сбивания пред дискотеки с участието и на студенти от ЮЗУ, след удари по главата с бутилки и дървени предмети имаше пострадали, както и един с полу-откъснато ухо.

Водещи

Най-четени