Експерти на Столична община проверяват как е почистен снега 11.01 | 13:20

От кметството напомнят на собствениците на сгради да изринат пред имотите си

От iNews.bg

Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция” извършват обходи на терен и заедно със Столичен инспекторат следят обстановката в София след снеговалежа вчера и през изминалата нощ. Днес температурите остават отрицателни. От Столична община напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и със съобразена скорост. Собствениците на сгради пък трябва да почистят местата пред съответните имоти. 

Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички райони на Столична община през нощта и рано сутринта на  11 януари 2019 г. Направени са цялостни обработки със смеси срещу заледяване, както и почистване на снежна маса в някои квартали поради по-обилния снеговалеж. Обработени са приоритетно всички трасета на градския транспорт, общинските пътища, Южната дъга на "Околовръстен път" и основни улици в райони. Снегопочистващата техника започва обработки и в някои вътрешноквартални улици.

В планината Витоша е извършено опесъчаване и бутане на снежна маса на пътищата Бояна – Златни мостове и Драгалевци – Алеко. Към момента навсякъде градският транспорт се движи по обичайните се маршрути. Почистват се и спирки и подходи към подлезите и тротоари.

В Кризисните центрове за хора, останали без дом, са настанени общо 160 души. Във връзка с ниските температури е осигурен постоянен режим на работа. Гражданите могат да подават сигнали на тел. 070017310 или на 112.

Водещи

Най-четени