Полиция нахлу в ТV+ 09.01 | 15:31

Икономическа полиция иззе документи, проверява данъчни престъпления

От Кремена Бедерева

Полиция нахлу в ТV+. Медията е свързвана с името на кабелния оператор "Булсатком".

По неофициална информация са иззети документи.

По информация на iNews обаче няма арестувана телевизионна водеща, както съобщиха някои медии.

Засега от МВР съобщават единствено, че служители на "Икономическа полиция" извършват процесуално-следствени действия в офисите на телевизионен канал.

Работата на униформените е по образувано досъдебно производство, като телевизията се проверява за данъчни престъпления. От МВР не дават повече подробности за конкретните престъпления, нито назовават суми.

Обиските в офиса на TV+ се случват на фона на скандала между "Булсатком" и телевизиите bTV и TV7. bTV прекрати излъчването си по кабелния оператор в началото на годината, като го обвини, че укрива абонати.

Очаква се TV7 също да прекрати отношенията си с "Булсатком", като засега даде отсрочка до петък за преговори с ръководството по условията за излъчване.

От "Булсатком" отрекоха пред Econ.bg, че TV+ е тяхна собственост.

Според регистрите на Съвета за електронни медии ТV+ е собственост на БГ Сат АД. В Търговския регистър като изпълнителен директор на компанията е посочен Петър Димитров Димитров. В Съвета на директорите влизат Петър Димитров Димитров, Мариана Мирчева Димитрова, Иван Колев Енев.

В регистъра срещу "Булсатком" са записани други имена като представители и управление на компанията, но при регистрацията на двете фирми е посочено едно и също седалище и адрес на управление.

*Информацията е актуализирана към 16:10 часа.

Водещи

Най-четени