Протест на строежа на "Турски поток": Новият "Росенец"! Да спрем грабежа и мафията! (ВИДЕО) 10.10 | 18:00

Организатори са ГД "БОЕЦ", на мястото има и други организации

От iNews.bg

Организации и граждански движения, начело с ГД "БОЕЦ" пристигнаха на строежа на газопровода "Турски поток", за да изразят своето недоволство.

"През изминалата седмица два пъти БОЕЦ - България, Обединена с Една Цел и Биволъ направихме проверка по трасето на "Турски поток" в България и в офиса на руската фирма IDC, която се оказа изпълнител на строителните дейности. На строителната площадка заварихме руски работници и нито един представител на българската държава, нито един българин! В офиса на IDC в село Брусарци никой не пожела да се срещне и разговаря с нас и да отговори на нашите въпроси! Вместо отговори, руски охранител нападна и изблъска журналист", пишат още от движението.

От движението пишат, че без отговори отново останаха и следните въпроси:
1. През Турски поток ли плащаме онези 800 милиона, които Пеевски открадна от руснаците за "Южен поток"?
2. Защо ние плащаме дълговете на Пеевски? Той ли е господар на държавата?
3. Нали уж този поток не е Турски поток, а е Балкански поток, а всъщност това си е "Южен поток", но още по загробващ за България?
4. Как така руска фирма, свързана с "Газпром", строи на територията на България с наемни руски и беларуски работници? Кой разреши това, след като изпълнителят "АРКАД" не е посочил подизпълнители в своята оферта и при подписване на договора за изпълнение?
5. Къде са "хилядите работни места" за български работници, като на обекта няма нито един българин?
6. Кой и как издаде разрешителни за работа на тези работници? Имат ли редовни документи за пребиваване и работа в България?
7. Има ли руската фирма-подизпълнител валидни сертификати и разрешителни за извършване на подобни строителни дейности?
8. Кой и как контролира изпълнението на строителната дейност и качеството на работата?
9. Кой ще носи отговорност при авария или да си ходим пеша, ако не ни харесва? При тези проекти няма "ремонт на ремонта", а жервтите може да са стотици!
10. Тези четири милиарда ли са цената, платена към Путин и Ердоган за оставането на Борисов на власт? Цената да запазят информацията за контрабандните канали за цигари на Булгартабак и каналите за каптагон през Турция за Сирия и Ирак? Канали контролирани от Бойко Борисов и Делян Пеевски?
11. За каква диверсификация говорим, след като руска фирма, свързана с Газпром, със свои работници строи руски газов поток за пренос на руски газ в България, като българите плащаме цената и всички разходи?
12. ДЕЛТА ГАРД ли охранява обектите на "Труски поток” в България?
13. Как така руски мутри нападат журналисти и граждани на българска територия, ние руска анклав ли сме, или суверенна държава?

Водещи

Най-четени