Времето се шегува: Праща ни пролет за Анинден 03.12 | 16:20

Зимата се отлага, живакът удря 17 градуса към края на другата седмица

От iNews

ищо зимно не се очаква през следващата седмица. Това съобщи климатологът Симеон Матев пред "Телеграф". На места в страната ще има облаци и мъгли, но спокойно може да си оставите чадърите у дома. Валежи от дъжд ще има само в отделни части, а от сняг не се прогнозират през следващите седем дни.

Топло

В началото на следващата седмица ще има повече облаци и мъгли в низините, както и слаби превалявания от дъжд. Температурите ще варират между 5 и 10 градуса през деня. От сряда се очаква затопляне на времето, което ще дойде от юг-югозапад. В припланинските райони температурите ще достигнат 15 градуса, а на някои места живакът ще удари 17 градуса. В низините ще има мъгли. Очаква се по Дунава и в котловините температурите да бъдат по-ниски. Снеговалежи не се прогнозират. "Към този момент очакванията за нови валежи от дъжд и сняг са за второто десетдневие, което се пада след края на другата седмица", уточни климатологът.

Морето

Макар че не е туристически сезон, времето по морето ще бъде топло за любителите на нетрадиционните екскурзии през декември. Следващата седмица край Бургас температурите ще се движат между 7 и 12 градуса. В края на следващата седмица термометрите ще сочат и 15 градуса. Ще бъде облачно и мъгливо.

Водещи

Най-четени