Георги Георгиев от БОЕЦ: Бойко подава оставка днес или до дни, но борбата продължава 06.08 | 07:00

Дотук добре, гражданите печелим тази първа битка. Какво следва обаче? Следва въртележката с мандатите и вариантите са няколко, написа лидерът на една от най-яростните антиправителствени организации

От iNews.bg

Лидерът на една от най-активните организации в протестите - Георги Георгиев от "БОЕЦ", разтърси нета със среднощен статус. Той с радост обяви, че премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка днес или най-късно в понеделник. Освен това Георгиев описа вариантите след бленуваното оттегляне на министър-председателя.

ЕТО КАКВО НАПИСА ЛИДЕРЪТ НА БОЕЦ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА:

ВАЖНО!
Днес, или най-късно в понеделник Борисов ще подаде оставка. Дотук добре, гражданите печелим тази първа битка. Какво следва обаче? Следва въртележката с мандатите и вариантите са няколко.
Първи вариант - Радев връчва нов мандат на ГЕРБ (длъжен е по Конституция) и те предлагат и си гласуват с патреотите нов кабинет с друг премиер. Това е класическа подмяна. Няма да го позволим и приемем.
Втори вариант – Радев връчва мандат на ГЕРБ, те се отказват след това връчва на БСП и те се отказват и накрая връчва на ОП и те съставят "експертен” кабинет с подкрепата на ГЕРБ. Това е мечтата на Доган, Пеевски и ДПС от години. Няма да го позволим и приемем.
Трети вариант – Радев връчва трита мандата, никой не съставя правителство и президента съставя служебен кабинет. И това вече сме го виждали и знаем до какво води.
Единственият вариант, който БОЕЦ можем да приемем е – оставка на Буда, извънредни избори и Граждански служебен кабинет, който Радев да назначи и който да има една цел – свободни и честни избори. БОЕЦ не се борим за властта и ние няма да участваме в този кабинет, но искрено вярваме, че има честни и независими хора, които да поемат тази отговорност!
И още нещо. Не забравяйте, че оставката на Буда е само началото. Веднага след това трябва да сме пред парламента, преди да се разпусне с няколко искания – Закон за лустрацията, промяна на изборният Кодекс, въвеждане на граждански контрол върху изборите, електронно-дистанционно гласуване и тн. И успоредно с това – пред съдебната палата за ОСТАВКАТА НА ГЕШЕВ!
Няма да забравим и оставките на Кошлуков и Цацаров!
Няма да позволим да бъдем излъгани отново! БОЕЦ няма да отстъпим и ще продължим битката до постигането на тези искания и цели. И след това също продължаваме! Предстоящите събития са и тест за това кой за какво се бори реално и до къде му стига куража. Вярваме, че имаме исторически шанс да разчистим кочината, в която мафията превърна страната ни и да стъпим на чисто, за да почнем да си редим държавата! Нашата най-важна цел е да изградим истинско будно гражданско общество и това се случва в момента. Именно това е гаранцията, че подмяна и компромиси няма да има. Ние, бойците и гражданите ще сме гарантите. И няма значение кой ще дойде той вече знае , че нас ни има и ако предаде доверието и интереса на обществото, не десет години, а десет дни няма да го търпим. Ако трябва ще сваляме и следващите, но ще изтръгнем страната от лапите на мафията и статуквото.
Битката продължава!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Водещи

Най-четени