Кметът на Ботевград: Викат ме в прокуратурата заради доносници и лъжци 23.06 | 09:31

Георги Георгиев каза, че има намерение да се кандидатира и за нов мандат

От iNews.bg

Викат ме в прокуратурата заради доносници, клеветници и лъжци, нямам практика да заобикалям закона. Това заяви в "Тази сутрин” кметът на Ботевград Георги Георгиев, който в понеделник беше отведен за разпит в прокуратурата.

"Вчера ми беше връчено прокурорско постановление, пристигнах си там, дори закусих през прокуратурата”, каза кметът. Той обясни, че е бил призован само веднъж от прокурор Ангелов, но тогава е бил възпрепятстван и е представил болничен лист.

"Няма от какво да се крия и какво да се страхувам – предписано ми е лечение затова не съм отишъл първия път”, посочи Георгиев.

Сигналът срещу Георгиев е за нарушения в обществени поръчки за асфалтиране на пътища и за тяхната рехабилитация. Това каза пред журналисти говорителят на окръжната прокуратура в София Нина Панчева. Тя посочи, че сигналът, по който се прави проверка, е от Сметната палата.

"2400 лв. ми е основната заплата, а с добавките стават около 2800 лв. - толкова взимам всеки месец", заяви Георги Георгиев.

Той призна, че е асфалтирал улицата пред дома си, но е категоричен, че всичко е платено с лични пари. Асфалтирането на въпросната улица, която по думите на кмета е около 120-140 м., му е излязло 9000 лв. - пари, които е успял да спести от заплатата си.

Георгиев отрече слухът, че дъщеря му строй хотел. Оказа се обаче, че все пак има нещо вярно и че семейството се занимава със строеж на "дом за гости". А пари за него са набавени от 4 банки и с 5 заема, допълни кметът на Ботевград.

Кметът отново отрече да е правил каквито и да е нарушения.

"Всички обществени поръки се изпълняват по закона. Опозицията в Ботевград тиражира клевети”, посочи той. По думите му въпросите на прокуратурата са били кратки и "не толкова значителни”.

 

Георги Георгиев каза, че има намерение да се кандидатира и за нов мандат, въпреки че ГЕРБ свали доверието си към него. Имам предложение от поне 3-4 партии да бъда издигнат. Аз не съм кмет на нито един партиен лидер, а на гражданите на Ботевград”, заключи той.

Водещи

Най-четени