Ненчев ще настоява за актуализация на бюджета на военното министерство 22.04 | 09:56

Нямам никакви скрупули да продължа да настоявам да получим като подарък изтребители, каза министърът

От iNews.bg

Ще настоявам в края на годината бюджетът на военното министерство да бъде актуализиран. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред БНТ. По думите му само по този начин ведомството ще може да изпълни поетите ангажименти.

"С премиера разговарям много аргументирано. Не съм усетил досега, че не се разбираме. Не се чувствам бламиран. Армията е жив организъм и трябва да се усещат всекидневните проблеми", поясни министърът.

Той посочи, че няма никакви скрупули да продължи да настоява да получим като подарък изтребители. В момент, когато държавата е в криза и липсват достатъчно средства аз съм готов на това, обясни Ненчев. Той бе категоричен, че с националната сигурност не могат да се правят компромиси.

"Балансът в политиката е само един-консултации. Аз очаквам и търся широка политическа подкрепа, която надхвърля рамките на коалицията. Аз няма да се уморя да разговарям с депутатите и ръководствата на политическите партии. Всичко е в името на националната сигурност. Започнах консултациите преди Великден. Представям програмата за реформи в армията. Смея да твърдя, че имам голям успех. Моето виждане получава подкрепа от БДЦ и ДПС. Предстоят ми разговори с БСП. Искам да разговарям с Ангел Найденов, който е специалист по тази тема. Няма лошо да ме критикуват. Това е хубавото на демокрацията", каза още Ненчев.

По думите му заплахите за България са няколко.

"Всичко, което на Изток и Юг от нас. Притеснени сме от случващото се в Украйна. Притеснени сме и от "Ислямска държава". Виждате какви зверства извършват тези хора в последните месеци", продължи Ненчев.

Министърът каза още, че иска да получи близка до конституционното мнозинство подкрепа за програмата си. Тя ще бъде представена на КСНС при президента.

"Никога не съм работил за личен рейтинг, а за кауза. Откакто съм се захванал с тази работа, ходя с оставка в джоба. Никой не може да ме плаши с това", категоричен беше министърът.

Водещи

Най-четени