Кутев: България се ръководи от натовски генерали, а не от руски шпиони 29.05 | 10:58

Опорката на ГЕРБ с това, че службите се обезглавяват като наказание за разкритата руска шпионска мрежа, твърди той

От iNews

България се ръководи от доказано натовски генерали и затова опорката на ГЕРБ с това, че службите се обезглавяват като наказание за разкритата руска шпионска мрежа няма как да мине. Тази теза разви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Аз също дълги години съм писал опорки като медиен съветник в БСП и мога да кажа, че тази - как вече нямало да се гонят руски шпиони, е най-смешната, която съм чувал, обяви той. 

С тези думи той отговори на обвиненията на ГЕРБ. "Мога да се обзаложа, че никога в България няма да бъдат разкрити руски шпиони, нито тяхна мрежа. Причината да се махне шефа на ДАНС е именно разкриване на руската шпионска мрежа у нас", обяви само преди два дни и лично бившия премиер Бойко Борисов. 

Не може ли да кажем, че вече няма да се създават групи от руски шпиони, защото работата на ДАНС е не да ги хваща, а да не ги допуска. Значи щом се е събрала група от руски шпиони, то ДАНС вече са пробити", контраатакува сега Кутев. Веднага след това на няколко пъти той повтори, че президентът и служебният премиер са натовски генерали. Не са от Симеоново и от пожарната, а са натовски генерали, каза още Кутев. 

"На какво основание сега ГЕРБ твърди, че те сега ще пускат руските шпиони, това е една глупост. Няма как да обясниш, че служебният премиер Стефан Янев, който очевидно е абсолютно прозападно ориентиран ще защитава по някакъв начин руските шпиони", твърди правителствения говорител. 

Според него сега не ставало дума за обезглавяване на службите, а за политическа смяна. Обяснението било, че сега щели да се извадят случаи за "раздадени милиарди, може би не на всякъде незаконно, но при всички случаи против идеите, за които те са били предвиждани". И това нямало как да излезе на повърхността, да се разкрие с досегашните шефове на служби, смята Кутев.

Той коментира и скандала с подслушването. Според него тази тема била постоянна през годините и сега било важно тя да бъде затворена. Не е толкова важното да се каже кой точно е бил подслушван, а да се направи така че да се затворят завинаги вратичките, позволяващи незаконното подслушване, обяви той.

 

Водещи

Най-четени