Искат тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец 02.04 | 13:50

Срещите ще бъдат правени в специализиран кабинет

От Мая Александрова

Районният съд в Горна Оряховица постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов, който на 14 март стреля срещу служители на полицията.

Тогава Савов се беше барикадирал в дома си и уби един от спецполицаите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие.

Днешното заседание на съда беше по искане на Районната прокуратура в Горна Оряховица за настаняване на Стефанка Шаранкова, на 76 години, в специализирано психиатрично заведение.

Тя пристигна в съдебната палата, придружена от адвоката си Виктор Костов. По време на заседанието като свидетели бяха разпитани съседи и роднини на Стефанка Шаранкова, както и синът й.

След резултатите от психиатричната експертиза съдът ще реши дали искането на прокуратурата е основателно, каза съдия Павлина Тонева, председател на съдебния състав по делото.

Срещите с психиатрите и тестовете ще бъдат правени в специализиран кабинет, без да се налага постъпване в здравно заведение.

Решението на съда в Горна Оряховица подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново в тридневен срок, предаде БТА.

Водещи

Най-четени