Драма за ГЕРБ в Хасково! Отрекоха се от кмета, бил разочарование 27.09 | 16:23

Цветан Цветанов и Делян Добрев оцениха като "пълен провал" управлението на Беливанов

От iNews.bg

ГЕРБ се отрече от кмета на Хасково  Добри Беливанов, разграничи се от действията му и го нарече "пълно разочарование още от първите дни на управлението му".

"Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково. Предстоят допълни срещи и разговори с него", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод оттеглената вчера подкрепа на местното ръководство на партията от Беливанов, обвинявайки го в провалено управление.

Припомняме, че хасковският кмет нападна съгражданина си - шефът на енергийната комисия Делян Добрев, обяснявайки атаката срещу него с кадруването на депутата в общината.

Цветанов обясни, че кметът се е "отклонил от партийните обещания, дадени през последните няколко години". Заместникът на Борисов в партията се извини за политическото решение от 2015 г. да подкрепи Добри Беливанов на местните избори.

Според Цветанов е недопустимо, когато има проблем в общината кметът да е на почивка с бизнесмен от града. По повод критиките на БСП по темата той заяви, че тактиката на левицата за местните избори през 2019 г. ще бъде да засилят атаките си по кметове на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ГЕРБ каза още, че предстои в някои общини да се направят промени и на общинските ръководства.

Делян Добрев пък призна, че носи политическата отговорност за "разочарованието" Беливанов и се извини, че лично го е номинирал за кмет.

"Ние не искаме оставката на кмета, просто си оттегляме доверието от него. Той е разочарование още от първите дни на управлението", заяви председателят на енергийната комисия. И допълни, че зам.-кметовете на общината са причината, заради които са дошли инвестиции в Хасково.

"Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов. Властовият център не беше в общината, а в офиса, къщата, на луксозните екскурзии на въпросния бизнесмен", коментира депутатът.

С ирония Делян Добрев призна "заслугата" на Беливанов, че е сменил светофара до театъра в града, но пък това струвало 60 000 лв. Хората иронично го наричали "златния светофар".

Водещи

Най-четени