БСП се обяви за повече публичност в разходите на администрациите 25.11 | 16:53

В партията вървят оздравителни процеси, посочи Миков

От iNews.bg

БСП се обяви за повече публичност относно разходите на администрациите в България. Това стана ясно от думите на председателя на партията Михаил Миков по време на пресконференция.

Миков посочи, че това ще е законодателна инициатива на БСП, която е свързана с повече прозрачност в бюджетните разходи.

"Заедно с движението "Модерна България” подготвяме закон за изменение и допълнение на устройствения закон за бюджета, даващ възможност за проследяване на разходите в администрацията”, обяви председателят на БСП.

Той обясни, че става дума за публикуване на разходите за командировки, заплатите,

гражданските договори на всички администрации в България. "Такъв закон функционира в САЩ и смятаме, че в условия на криза, в условия на свиване на бюджетните разходи, прозрачността на тези разходи е крайно необходима”, заяви лидерът на левицата.

Михаил Миков съобщи, че на днешното заседание на ИБ на БСП са били обсъдени и организационни въпроси, свързани с провеждане на отчетно-изборни събрания в деветнадесетте общини, определени с решение на НС. По думите му има значителен напредък, като една част от конференциите ще бъдат проведени през втората част на декември, а другата част – до края на януари.

По думите на Миков в момента в БСП вървят оздравителни процеси. "В момента работим по кръг от мерки – политически и организационни, които ще доведат до засилване на политическото влияние и организационното състояние на БСП”, уточни той.

Що се отнася до мнението, че ще е по-удобно като нов председател на БСП той да работи с новоизбран Национален съвет, Миков посочи, че удобството и комфортът не са характерни за заниманието, с което се е захванал. "Има политически и икономически сили в България, които имат интерес БСП да е постоянно загледана във вътрешните си проблеми", обясни председателят на партията.

Водещи

Най-четени