В момента, в който бъде връчен мандатът ще стане ясно името на премиера от ИТН 28.07 | 12:45

От партията не са разсъждавали за споразумение с другите политически формации, с които преговарят за подкрепа на бъдещо управление

От iNews.bg

В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно, коментира пред медиите в парламента Ивайло Вълчев от ПГ "Има такъв народ". От партията не са разсъждавали за споразумение с другите политически формации, с които преговарят за подкрепа на бъдещо управление.

Не сме получили мандат, за да назовем конкретни имена, готовност има, посочи представителят на ИТН. И добави, че вероятно имената в проектокабинета няма да станат ясни до този петък.

По-рано в декларации от парламентарната трибуна председателят на ПГ"Демократична България" Христо Иванов и на ПГ "Изправи се БГ!Ние идваме" Мая Манолова дадоха заявка, че искат да чуят какъв е личният състав на правителството, конкретни имена на хора, които ще работят по приоритетите, както и да бъде подписано споразумение между формациите, които ще подкрепят управлението. Настояха и за ясно разграничаване от ДПС и ГЕРБ.

В отговор Вълчев заяви, че по време на провежданите с тях разговори не са чули конкретно такива неща. Напротив, другите формации са декларирали, че персонални имена не ги интересуват.

ИТН продължава експертните разговори с парламентарно представените политически сили за бъдещо управление
Няма да бъдат ясни имената до петък, далеч сме от мисълта да "строим " нашето поведение само по това кой какво очаква от нас и ще бъде щастлив, подчерта Ивайло Вълчев.
Нещата, които трябва да бъдат научени от хората, които са заинтригувани и трябва да ги знаят, си комуникират в експертните група - така той обясни дали останалите формации са информирани вече за евентуалните министри.

Водещи

Най-четени