И Румен Петков отрича за среща с Първанов и Борисов 17.01 | 08:54

„Това е абсурд! Такъв запис няма", категоричен е бившият вътрешен министър

От Кремена Бедерева

Бившият вътрешен министър Румен Петков отново отхвърли твърденията, че с президента Георги Първанов са се срещали с бившия премиер Бойко Борисов, за да обсъждат дейността на АБВ. "Това е абсурд! Такъв запис няма, скептичен съм дали изобщо има някакъв запис”, заяви Петков. Той потвърди, че е разговарял с Бойко Борисов, но на темата "Белене” и за спортна зала в Плевен. 
Така Петков коментира в ефира на Нова телевизия скандала от последните дни, след публикация на в. "Галерия", че е имало среща между Румен Петков, Бойко Борисов и Георги Първанов и има запис от разговора им. Вчера Първанов се зарече да съди вестника.

"За "Белене” Борисов ме увери, че ако има чуждестранен инвеститор, който поема всички разходи по изграждането, групата на ГЕРБ ще го подкрепи. Гордея се с този разговор. Това стана преди няколко месеца”, заяви Петков. Той обясни, че за срещата е информирал премиера Пламен Орешарски – преди и след срещата.

"Миналата седмица разговарях с г-н Писанчев и вицепремиера Йовчев. Пред тях изразих мои разсъждения, че с президента Първанов сме обект на проследяване. Увериха ме, че такова нещо няма. Вярвам им”, заяви Петков. 

На темата с подслушванията обаче трябвало да се замислят висши магистрати, министри и бизнесмени. 

На тази тема трябва да се замислят висши магистрати, дали ги има филмирани някъде. На тази тема трябва да се замислят няколко настоящи министри, имали ги филмирани някъде, както и няколко бизнесмени”, заяви Петков. 

Според друг бивш вътрешен министър - Емануил Йорданов, това е практика, която съществува много отдавна.

"В българската политика тези неща се наслагват и се превръщат в традиция. Наказанията в закона обаче не са особено високи – лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1000 лева”, заяви Йорданов.

Той обаче не познава случай на осъден. 

Водещи

Най-четени