Мая Манолова: АБВ е дар за Бойко Борисов 15.01 | 09:08

Според депутатката проектът на Георги Първанов е обречен на провал

От Мая Александрова

"Продължавам да се надявам втората листа в БСП да не се случва и знаковите лица от левицата да не тръгват срещу собствената си партия". Това каза в ефира на bTV заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Според нея, ако отцепниците наистина искат промяна в БСП, пътят не е чрез регистриране и подкрепа на алтернативни листи, защото това е предателство по отношение на доверието на хората в тях.

"БСП е кауза, докато там кауза няма. Затова ме боли, защото наистина умни хора, с опит и качества, предприемат такъв абсурден от политическа гледна точка ход. Те просто ще отнемат от плътта на БСП, за да направят някакъв резултат. I е много възможно тази част да е именно частта, с която ние ще бием ГЕРБ на предстоящите избори. Затова сега е доволен Бойко Борисов – идва му дар, абсолютно неочакван”, каза Манолова.

По думите й проектът АБВ е обречен на провал.

"Наистина не разбирам Георги Първанов. Все пак в АБВ са хора, които имат повече партиен опит и от мен. Как го виждат това да останеш в една партия, но да подкрепяш листата на друга коалиция и даже да не я назовеш, да не кажеш с кого ще се коалираш? Това изглежда ли ви морално, етично и възможно?”, попита Манолова.

Водещи

Най-четени