“Демократична България“ - най-нетърпеливите да се регистрират за вота 08.02 | 10:47

Дясното обединение първо внесе документите си в ЦИК

От iNews.bg

В Централната избирателна комисия започна приемането на документи за регистрация на партиите и коалициите за участие на парламентарните избори на 4 април. Първи внесоха документите си от "Демократична България", съобщава БНР. 

Приемът на документи ще продължи до 17:00 часа на 17-и февруари.

В изборите за народни представители могат да участват партии и коалиции, регистрирани в ЦИК. Всяка партия може да се яви самостоятелно или в коалиция с други партии, а една партия може да бъде част само от една коалиция. 

При подаването на документите трябва да е внесен депозит от 2500 лева по банкова сметка в БНБ. В заявлението за регистрация на партия се посочва пълното или съкратеното наименование според съдебната ѝ регистрация и се заявява наименованието, под което ще бъде отпечатана в бюлетината. За коалициите се посочва пълното или съкратено наименование на коалицията според решението за образуването й. Представя се списък с имена, единният граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията на партии или коалиция. Всеки избирател може да участва само в един списък. 

Отказите за регистрация от ЦИК се обжалват пред Върховния административен съд. 

Водещи

Най-четени