9000 ченгета ще пазят балотажа 01.11 | 13:30

Издадените от МВР удостоверения за гласуване на първия тур, не важат за втория и трябват нови

От iNews.bg

Около 9000 са полицаите, пряко ангажирани с охраната на изборния процес в неделя. Това каза зам.-директорът на ГД "Национална полиция” старши комисар Тодор Гребенаров, цитиран от БГНЕС, предаде БНТ.

За втория тур ще охраняваме 7012 секции, с 19 по-малко са подвижните избирателни секции, общо 162 и съставът, който пряко ще бъде ангажиран с охраната на изборния процес, е около 9000 полицаи, заяви Гребенаров.

Красимира Стоядинова от отдел "Охранителна полиция” на СДВР заяви, че секциите за София остава непроменени 1 611, от които 13 са подвижни.

Охраната в столицата също ще остане като на първия тур, което означава, че ангажираните полицейски служители ще са общо 1659.

За първия тур са издадени 2227 удостоверения, които са важали единствено и само за изборния ден, и са издадени над 66 000 лични карти, с които гражданите можеха да гласуват в изборния ден, каза Светлана Ценева, директор на дирекция "Български документи за самоличност”.

Звената за документи за самоличност ще работят и на втори тур – там, където има балотаж за кметове. Цанева подчерта, че издадените удостоверения за първия тур, не важат за втория.

Водещи

Най-четени