Джордж Клуни вдъхновен от актрисите, влизащи в мъжки роли 13.09 | 20:30

Светът се променя, жените влизат страхотно в силни образи, смята холивудският актьор и режисьор

От Йоанна Димитрова

Актьорът Джордж Клуни смята, че много мъжки герои могат да бъдат пренаписани за жени, ако хората "просто започнат да мислят". 54-годишната холивудска звезда обяви, че "сексуалното разделение и възприятие преминава в най-новата си форма".

Клуни дава пример с филма Our Brand Is Crisis, чиято главна роля играе Сандра Бълок. Първоначално ролята е била написа за мъж, а лентата е била базирана на реалния живот на политическия консултант Джеймс Карвил.

Ролята обаче била пренаписана, след като Бълок привлича вниманието на Entertainment Tonight.

Проектът е бил в развитие дълго време, но тя бързо се е съгласила да приеме ролята. "В минутата, в която ѝ се обадих, тя  ми каза, че иска да играе роля, която е била написана първо за мъж", посочи Клуни.

"Ще видите това да се случва много често в бъдеще, когато жените ще играят мъжки роли. Истината е, че през годините е имало много филми, чиито главни роли е можело да се играят от жени, което да ги направи наистина интересни прожекции. Време е да започнем да мислим за новия свят и да се нагодим с него", добавя Клуни, който освен от най-търсените актьори в Холивуд, е и успешен режисьор и продуцент на филми.

Водещи

Най-четени