Продадоха бившата профсъюзна школа в столичния квартал "Горна баня" 13.11 | 11:33

Стойността на сделката е 9,5 млн. лева

От Деляна Петкова

Столичната общинска агенция за приватизация продаде на търг бившата профсъюзна школа в столичния квартал "Горна баня". Стойността на сделката е 8,8 млн. лева без ДДС. Като се прибави данък добавена стойност (ДДС) сумата достига 9,5 млн. лева.

Данъкът се дължи само за сградите, но не и за земята, коментира Марин Николов, който е изпълнителен директор на агенцията по приватизация в София, пише БТА. Това е най-голямата реализирана сделка от агенцията за тази година.

Продаденият имот е с площ от близо 15 декара. Върху него има няколко сгради с обща застроена площ от 20 хил. кв. метра. Две от тях са построени през 50-те години на миналия век, а останалите - все още не са довършени.

Купувач на този имот е "ВИПлюс" ЕООД. Компанията е и единствената, явила се на търга. Задължение на купувача е да използва закупените имоти за образователни цели. По предварителна информация в бившата профсъюзна школа ще се помещава Висшето училище по застраховане и финанси.

Непосредствено до имота има терен от близо шест декара, който е обособена част от първоначално предвидения за продажба имот и върху него ще има парк, който ще е публична общинска собственост.

Водещи

Най-четени