Здравната каса преведе на „Пирогов“ близо 4.43 млн. лв. 31.05 | 15:47

Шефът на болницата обсъди със здравния министър проблемът с неподписания договор с РЗОК

От iNews.bg

Спешният медицински център "Пирогов" вече е получил от здравната каса дължимите му пари за април. По сметките на лечебното заведение днес са постъпили 4 427 436 лв. Така служителите на болницата, които вчера предупредиха, че ще излязат на стачка, ако не си получат заплатите, вече ще бъдат подсигурени поне за миналия месец.

По-рано здравният министър Петър Москов се срещна с директора на "Пирогов” Стоян Миланов, за да обсъдят доклада, който проф. Миланов представи вчера. Двамата са обсъдили конкретните проблеми и несъответствия, които проф. Миланов е констатирал в предложените му от Софийска Районна здравноосигурителна каса документи за подпис. Според шефа на "Пирогов" в договора има липсващи специалности и работещи в болницата специалисти, дублирани са клинични пътеки, а има и липсващи такива, некоректно е определен борят на леглата – в някои отделения, в които има по-малко, договорът е предвидил повече и обратното – в други отделения с по-повече легла има по-малко.

Необяснимо е защо не са коригирани тези грешки, след като още преди 40 дни, на 22 април, документите на "Пирогов” са подадени в РЗОК- София, отбелязва проф. Миланов. След срещата ръководството на "Пирогов” благодари на министър Москов и на Надзора на НЗОК за съдействието. От днес общи екипи на РЗОК- София и "Пирогов” работят по отстраняването на неточностите по предложения вчера договор.

Водещи

Най-четени