Светът жадува за Олимпиада! 15.07 | 15:42

Интересът към Олимпийските игри расте по цял свят

От iNews.bg

Интересът към олимпийските игри в глобален мащаб нараства драстично. Това показва изследване на "Кантар Спорт”(подразделение на "Кантар Медиа”). Проучването е направено сред 36 000 души в 16 държави.

Така например 13 процента повече са били зрителите на Игрите в Сочи 2014 в сравнение с Ванкувър 2010, като общата тв аудитория на състезанията през февруари тази година е над 2.1 милиарда души. Почти два пъти са се увелечили и часовете на излъчваната тв продукция, за да достигнат 114 000 за всички медиини платформи. Индивидуалните притежатели на медиини права са нарастнали от 114 във Ванкувър до 250 в Сочи, а отделните дигитални видео файлове са достигнали 1.4 милиарда, което е три пъти повече в сравнение с Игрите в Канада преди 4 години. Много висок е и рейтингът на последната Олимпиада – като стандарт на състезанията, като качества на съоръженията и като атмосфера.

Според проучването, хората все повече вярват, че МОК е един от стожерите на борбата с допинга. Организацията се ползва с много силен кредит на доверие сред огромна част от световното население.

Проучването показва, че за 93 процента от хората олимпийските кръгове са сред най-разпознаваемите и популярни символи на планетата. Според изследването олимпиадите и олимпийските символи постоянно предизвикват асоциации с думи като съвършенство, мир, вдъхновение, разнообразие, глобалност, приятелство.

Водещи

Най-четени