Милка Михайлова и Йоло Николов ще стартират в петото издание на „Витоша  моята планина" 21.09 | 10:54

Състезанието по планинско бягане ще се проведе тази неделя

От iNews.bg

Петото издание на популярното състезание по планинско бягане "Витоша  моята планина" ще стартира в 10.00 ч. от площада на Боянското ханче тази  неделя. Финалът на 16-километровата дистанция е пред хижа "Алеко", а  проявата и тази година е част от инициатива "София – Евростолица на  спорта".

Участие към момента са заявили над 180 човека. Сред тях са повечето от  най-известните български състезатели по планинско бягане начело с Йоло  Николов и Милка Михайлова. Финалът на най-добрите пред "Алеко" се очаква  да е малко след 11 ч., а награждаването около 13,30 ч. Водещ ще е Део,  който по традиция ще стартира на 16 км.

Голям интерес има и към детския старт на 3 км от хижа "Алеко" до Голи  връх и обратно. Най-малките ще стартират в 12.00 ч. Наградният фонд на  "Витоша моята планина V" е 6000 лв. Предвидена е и награда за рекорд на  трасето на 16 км.

Организатори и тази година са "Витоша ски" АД, "Витоша ски клуб",  Сдружение "Маратон" и  "София - Европейска столица на спорта 2018".  Наградите за томболата са над 60 и са осигурени от Fibank, Nestle,  Salomon, EA7, "Oland", МаxSport и Tecnica.

Водещи

Най-четени