Ивет Лалова се класира за полуфинала на 100 метра в Рио 13.08 | 12:21

Тази нощ тя ще бяга в компанията на най-бързата в света Илейн Томпсън от Ямайка

От iNews.bg

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова се класира за полуфинал на 100 метра при жените в Рио, след като завърши трета в своята осмина серия. Това й беше напълно достатъчно, за да заеме едно от третите места, които я пращат напред в 24-те за полуфинала, съобщи БТА.

Времето на Ивет бе 11.35, като тя остана в серията си след Инглиш Гарднър (САЩ) с 11.09 и Карина Хорнв от Южна Африка с 11.32. Лалова стартира добре, но не успя да развие бягането си във втората половина от дистанцията, където обикновено е нейната сила.

Все пак в най-силната осмина финална серия от предварителните пресявания резултатът й беше достатъчно добър, за да продължи напред. Полуфиналите в тази дисциплина са в нощта на събота срещу неделя от 3.00 часа българско време, а час и половина по-късно е финалът на най-атрактивната дисциплина. Ивет ще се състезава и на 200 метра в Рио.

Според публикуваните стартови листа европейската ни вицешампионка в дисциплината от тази година ще бъде в компанията на най-бързата през сезона Илейн Томпсън от Ямайка. През 2016 г. представителката на карибската страна има 10.70 секунди. През тази година Ивет Лалова има личен резултат от 11.11 секунди.

Съгласно квалификационния регламент първите две по място от трите полуфинала плюс следващите две с най-добри времена от всички състезателки във втория кръг на 100 метра ще попаднат в бягането за олимпийските медали.

Финалът на 100 метра за жени също е тази нощ в 4.37 часа българско време.

Водещи

Най-четени