Руски бизнесмен е бил арестуван в Лондон за пране на пари 04.12 | 09:45

По-късно е бил освободен

От iNews

Руски бизнесмен е бил арестуван в дома си в Лондон, струващ милиони, от служители на специален отдел за разследване на потенциална престъпна дейност на олигарсите. 

58-годишният бизнесмен, чието име не се съобщава, е бил задържан по подозрения в пране на пари, заговор за измама на Министерството на вътрешните работи и лъжесвидетелстване. Арестувани са били още двама души. Единият е 35-годишен мъж също по подозрение в пране на пари и оказана съпротива на полицията, когато се опитал да избяга с чанта пълна с хиляди паунда в брой. Третият задържан е мъж на 39 години, бивш приятел на настоящия партньор на бизнесмена. Той е задържан в дома му в Пимлико, централен Лондон, за пране на пари и заговор за измама.

От Националната агенция за престъпността съобщиха, че повече от 50 служители на специалния отдел за борба с клептокрацията са участвали в операцията. И тримата арестувани обаче по-късно са били освободени под гаранция. От Агенцията съобщиха, че са извършени повече от 100 акции за намаляване на заплахата, която представляват хора, свързани с режима на Владимир Путин и неговия елит, предава БНР.

Водещи

Най-четени