Киев въвежда разрешителен режим за достъп на чуждестранни журналисти в Крим 03.12 | 11:11

Мярката е във връзка с обявяването на военно положение в Украйна

От iNews

Във връзка с обявяването на военно положение в няколко области на Украйна е въведен нов разрешителен режим за влизането на чуждестранни журналисти в Крим, обяви украинското министерство на информационната политика, цитирано от ТАСС. 

В съобщението се казва, че министерството заедно с миграционната и граничната служба на страната са решили да запазят през периода на военното положение "достъпа на чуждестранни журналисти до временно окупирания Крим", но при "обновена инструкция". Тази инструкция изисква от журналистите от чужбина да получават специално еднократно разрешение за влизане и излизане, но окончателното решение за допускането на репортери в Крим през украински КПП-та ще се взема от граничната служба. 

След въвеждането на военното положение в Украйна заради инцидента край Керченския проток от украинското министерство на информацията обявиха, че се забранява допускането на чужди журналисти в Крим и в зоната на конфликта в Източна Украйна. После бе съобщено, че пълна забрана няма да има, а ще бъде въведен нов ред, припомня ТАСС. 

Водещи

Най-четени