Над 84 млн. души вече е заразил коронавирусът 03.01 | 17:07

Хората, които не успяха да се преборят със заразата, вече са почти 1.83 млн.

От iNews.bg

Случаите на заразяване с коронавирус по света са над 84 милиона, а 1 829 384 души са починали, показва статистиката на Ройтерс, предаде БНР.

На първо място по брой на заразени и смъртни случаи в света продължават да са Съединените щати с над 20 милиона потвърдени случаи на Covid-19, от които над 350 хиляди с фатален край.

В Германия потвърдените случаи на коронавирус за последното денонощие са 10 315, показват данните на Института по заразни болести "Роберт Кох". Регистрираните смъртни случаи се увеличават с 312 до 34 272 от началото на пандемията.

Общо потвърдените случаи в Германия стават 1 765 666.

Броят на починалите с Covid-19 в Съединените щати надхвърли 350 хиляди. Експертите очакват нов скок на новите случаи и на починалите след събиранията за коледните и новогодишните празници, предаде Асошиейтед прес.

Съединените щати започнаха да прилагат две ваксини, за да предпазят здравните работници и населението над 80-годишна възраст, но процесът на ваксиниране е  критикуван като бавен и хаотичен.

През последните няколко дни множество щати, сред които Сверена Каролина и Аризона, отчетоха рекорден брой новозаразени.

Възможно е новият щам на коронавируса да е проникнал в Румъния, съобщават местни медии.  Говорител на института "Матей Балш" в Букурещ заяви, че две проби, анализирани в лабораторията по генетика, са дали различни реакции от досегашните. Засега става дума само за подозрение, уточнява говорителят.

По-рано днес медици от института заявиха за телевизия "Диджи 24", че новият щам е открит при мъж, който наскоро се е завърнал от Великобритания. Именно в Обединеното кралство за върви път беше засечена вариацията на вируса, смятана за много по-заразна.

Водещи

Най-четени