"Warcraft" поема към големия екран 31.01 | 19:22

За наша радост, проектът е поверен на крайно интересен режисьор

От Александър Бакалов

Предполагамe, че не е нужно да обясняваме какво точно е Warcraft. Говорим за известен дори извън геймърските среди франчайз с многомилионни приходи. Началото на всичко беше поставено през 1994 година с компютърната стратегия "Warcraft: Orcs & Humans", а сега, близо две десетилетия по-късно, фентъзи вселената, създадена от Blizzard се е разпростряла в настолни игри, игри с карти, комикси, романи, серии от играчки и какво ли още не. Черешката върху тортата, разбира се, е онлайн феноменът "World of Warcraft".

От няколко години се работи и върху филм по темата, с който дълго време беше свързвано името на режисьора Сам Рейми. Рейми обаче в крайна сметка се отказа от фентъзи епоса, за да заснеме "Оз: Великият и могъщият", а новият режисьор на проекта определено ни изненада.

Става дума за независимия творец Дънкан Джоунс, привлякъл вниманието на публика и критика с нестандартните драми "Moon" и "Първичен код". Признаваме, че последното нещо, което сме очаквали от него е подобна мащабна продукция с бюджет от над 100 милиона долара. От друга страна никой не очакваше, че режисьорът на забавни, нискобюджетни хоръри Питър Джаксън ще се справи с екранизацията по "Властелинът на пръстените", а всички знаем какво стана в крайна сметка.

Филмът по "Warcraft" ще бъде продуциран от Чарлз Роувън (новата трилогия за Батман), а пазеният в строга тайна сценарий е дело на Чарлз Левит ("Кървав диамант", "K-PAX").

На този етап премиерата е насрочена за 2015 година. А ако случайно имате съмнение, че "Warcraft" предлага отлична основа за мащабно филмово фентъзи, хвърлете едно око на клипа по-долу.