"Атака" протестира срещу декларацията в подкрепата на Доган 30.01 | 14:01

Била противозаконна

От Филипа Тодева

На брифинг в парламента Волен Сидеров и депутати от партия "Атака" изразиха своето несъгласие с приетата от Народно събрание декларация, осъждаща опита за покушение над Ахмед Доган.

Според Сидеров приемането на такава декларация е противозаконно, тъй като още не са приключили следствените действия по случая и няма никакво основание да се правят заключения какво точно се е случило.

"Въпреки това ГЕРБ се съгласиха да приемат една декларация, която според "Атака" е юридически неиздържана и противозаконна", заяви Сидеров. Той подозира жест от страна на управляващите към ДПС.

"Очевидно става въпрос за коалиция между тях на следващите избори. Ние сме против такива декларации, защото налагат тенденциозно определени внушения. Случилото се не може да се нарече политическо покушение.

А що се отнася до "езика на омразата”, за който така силно говорят от ДПС, ще ви припомня, че пред софийската джамия имаше мюсюлмани, които размахваха ножове срещу мирно протестиращите. Но те не бяха заклеймени от ГЕРБ и ДПС, а напротив – приеха деклараця, с която осъдиха действията на АТАКА, отново тенденциозно. Така че виждаме отново комбинацията ГЕРБ-ДПС в действие”, заяви лидерът на АТАКА.

Водещи

Най-четени